intro - the xx

Vet ni, det absolut bästa jag vet är på morgonen. Att direkt när jag slår upp ögonen och ingen kroppsdel riktigt vaknat än, så sätter jag på musik, någon glad musik. Så ligger jag och vänder på mig och sprattlar och låtsas att jag är någon annan eller är på en annan plats, eller dansar halvt i pyjamaströjan och lföreställer mig att jag är uppe på scen och är skitsnygg fasten jag mitt hår står åt alla håll och jag har pyjamas på mig. Till slut ser jag himlen i taket och det är då jag är så vaken och så glad att jag inser att jag inte vill vara någon annan än mig själv.
För vem orkar med det egentligen, att önska vara att man var någon annan? Man ska ju ändå gå omkring och dras med sig själv hela livet, då är det ju jätteonödigt att man ska vara trött på sig själv. Var trött på din mamma istället, för det går ändå alltid över efter någon timma eller två.
Vet ni, det absolut finaste jag vet är händer. För de är så personliga, precis som en person själv. Händer kan vara lika andra händer,precis som människor kan vara lika andra människor. Men det riktigt personliga hos någon försvinner aldrig hur mycket den än försöker gömma det. Inte händerna heller. Det är det som är det fina.
Försvinn inte för ni är så himla fina. Speciellt på morgonen när ni vaknat direkt ur er själva.

skinny love - bon iver

Jag vill somna till era toner. Era alldeles egna toner som nästan känns som mina för att jag vet att ni spelar för att vi ska tycka det är bra. Det tycker vi. Jag älskar det. Tycker om det så förskräckligt mycket att jag vill krypa upp i marcus säng och gömma mig under täcket om stanna där.

Vi gör iordning Camel bilen och lever på ängen utanför som är fylld med smörblommor som hästarna lämnat kvar. Ängen som är fylld av det ogjorda och väntar på det vi ska lämna kvar. Där lämnar jag hjärtat.

Den dåligaste ursäkten någonsin om man frågar vissa, den bästa enligt mig. Ibland behöver man inte usla och egentligen meningslös anledningar till varför man gör något eller alltid återvänder vare sig det är bra eller dåligt. För att hjärtat är där. Liggandes på mjuka blad eller dåligt behandlat. Platsen där du lämnar hjärtat är dit du återvänder, även om dina vänner inte alltid förstår det.

Jag lämnar hjärtat i gräset där man fortfarande hör Isaks bon iver spelande akord. Nu har jag den mest uppriktiga och bästa anledning att komma tillbaka. Jag älskar ju det här.


Better of dead - the sounds

Jag ska ta tag i allt det där som jag inte sagt till någon än, någon dag på något sätt. Hade jag haft pengar på mobilen hade jag nog ringt någon. Det är tisdag imorgon, vi ska ha tetaer i skolan utan något ännu skrivet manus, mitt betyg kanske sänks om jag inte gör det bra.

Men just nu är jag för full för att bry mig om det. Inte för full, det är fyllan som gör att jag mår så bra så att jag inte bryr mig. Hade jag tagit mitt förnufft till fånga kanske jag inte hade badat topless i en offentlig sjö denna kväll men med tanke på att det fick mig att skratta så mycket som det var längesedan jag gjort känns det som den dummaste saken att inte ha gjort.  

Nu ska jag somna naken och själv till åskan och sedan vakna skamsen och bakfull till solen. Hoppas jag.

RSS 2.0