just being a human animal

Fan jag orkar inte vara ensam och patetisk på detta tonårsvis ikväll. Orkar inte lyssna på alla de där kloka låtarna som berättar om ungefär exakt så du känner, eller kolla på en film och grina sjutton gånger om för att det är romantiskt och lyckligt och du blir avundsjuk. Eller för att det är lite hopplöst och sorgligt, och du har aldrig kännt mer medkänsla. Om någon nämner minsta lilla om kärlek en gång till ikväll, om hur bra de har det ihop eller vill visa söta puss bilder, då tänker jag inte ens bry mig om att gå in på toan. Då spyr jag fan bara rakt på mig själv rakt ner i sängen. Känner att jag bara mår lite illa av det ikväll, eller så har jag ätit för mycket choklad. Skillnaden är hårfin.

En bastu med svett och skratt och några brudar, eller en Josef som skickar hus-sms det är vad jag behöver. Ska nog lägga mig på mitt golv nu, det tycks alltid ha den rätta temperaturen och taket kan du forma till vilken himel du vill. Balansen behöver du inte hålla heller, så tankarna är precis där du behöver dem, eller där de inte ska vara men alltid är. 

Tiden rullar, jorden snurrar - jag tar erat tåg detta året.

jag behåller dina händer

Har kommit på att jag pratar alldeles för mycket med ögonen. Får för mig att människor ska förstå precis vad jag menar när jag stirrar dem gula och blå. Stor eller liten pupill, så hör ju folk ändå bara allt mitt pladder som far ur min mun klockan två på natten. Vad jag drömmer, att jag inte kan koka kaffe, mina frågor om varför då eller en liten ton in i mellanåt. Men när jag verkligen undrar något eller vill ha något sagt, då ger jag all makt åt mina ögon. Frida tänker du inte alls på att klockan börjar närma sig halv tre och det är kolsvart? 

Äsch, tids nog pratar väl någon annan än mig. Men ska jag stå och vänta på det? Jag är ju inte den där cirkelpersonen av mig. Skulle vilja vara lika snabb som floden och springa lite istället för att stå här och skyffla snö, som jag tycks gjort i någon månad nu.

Egentligen kräver jag inte så mycket. Några andetag, en lukt och ett par händer. Och jo föresten, den där rösten också. Men den förväntar jag mig ju inte förens så småningom.


Blommor växer inte i snö

"Se till att få bort denna knoppande kärlek från sin kvist" -  skönheten & odjuret

Denna tiden är den jag älskar mest och människor beter sig som bäst. Man blir ett litet barn som inte än sett världsproblem och spricker nästan av längtan efter julafton. Jag är ett litet barn och ju närmare julafton kommer, desto osäkrare blir jag på om jag verkligen gillar det. Kom igen vi är äldre nu, nästan vuxna. Vi har växt ifrån det där, och dem växte ifrån varandra och skiljde sig. Julen blir aldrig som den var förut, du kommer behöva sitta i en bil med packade väskor och åka till ett annat hem på julafton hedan efter, det vet du ju. Bara att växa upp och inse det också. Det kommer bara var några år till, som du behöver sitta och tänka efter vad du säger så att mamma inte börjar gråta. Eller så att din lillebror inte blir orolig och tror att familjen kommer blir ännu mer splittrad över hans oskyldiga barna lekar. Herregud, han håller på att bli precis som jag. Antingen håller han tyst, eller så ljuger han för att det ska bli bättre. Han glömmer definitivt bort att leva för sig själv i alla fall, och efter sina egna behov. 

Blir så splittrad på gränsen mellan att vara barn, vuxen och sig själv. Förstår inte varför jag just vid jultid dras så häftigt åt alla de olika hållen på en och samma gång. Kanske för att jag vet vad jag egentligen tycker om, men inte hur jag ska kunna göra det. Kanske för att jag hellre ser att de omkring mig mår bra, för då mår jag bra. Kanske för att jag en gång blev tvungen att inte längre vara ett barn ungefär vid den här tiden, och att jag vet med mig själv att jag älskat att få vara ett barn lite längre.  

När man känner något som kliar i ryggmärgen, något som gör ont så är det det man skriver ner eller talar om. Självklart har jag vuxit av detta också, men det som är bra nämner man sällan.

RSS 2.0